Σημεία Ενδιαφέροντος

Ο νομός Γρεβενών είναι προικισμένος με σπάνια και άγρια φυσική ομορφιά και τα σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη είναι πολλά, καθώς μπορεί να καλύψει πολλές διαφορετικές προτιμήσεις ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Σημεία Ενδιαφέροντος - Φαράγγι Πορτίτσας

Η περιοχή των Γρεβενών περιτριγυρίζεται από μεγάλους ορεινούς όγκους, στις πλαγιές των οποίων εκτείνονται πλούσια δάση με πυκνή βλάστηση. Μέσα στα δάση υπάρχουν πολλά σχηματισμένα μονοπάτια που μπορούν να αποκαλύψουν στους πεζοπόρους κρυμμένες ομορφιές.

Τα μαγευτικά τοπία των δασών πλαισιώνουν τα ποτάμια που διαρρέουν τον νομό και χαρίζουν ζωντάνια στη φύση. Σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου, τα ποτάμια αποτελούν ιδανικά μέρη για αποδράσεις, είτε για κολύμπι, είτε για καταβάσεις με βάρκες.

Τα παραδοσιακά χωριά, τα πέτρινα γεφύρια, οι παλιές εκκλησιές και τα μοναστήρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον νομό εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο την εικόνα και αποδεικνύουν την αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων με το περιβάλλον, γεγονός που αποδεικνύει και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του τόπου.

Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νομού και οι σημαντικότεροι πόλοι έλξης επισκεπτών είναι ο Εθνικός Δρυμός “Βάλια Κάλντα”, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, και η πληθώρα άγριων μανιταριών που φυτρώνουν στην περιοχή.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που καθιστούν τα Γρεβενά ως έναν από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα.

« of 3 »
Κοινοποιήστε: FacebooktwittermailFacebooktwittermail