Μουσείο Μανιταριών στη Λάβδα Γρεβενών

Το Μουσείο Μανιταριών στη Λάβδα Γρεβενών άνοιξε τις πύλες του στις 6 Νοεμβρίου 2011. Σε ένα πέτρινο παραδοσιακό κτίριο φιλοξενούνται άγρια φυσικά μανιτάρια, αποξηραμένα, καθώς και γλυπτά, τα οποία ενσωματώθηκαν μέσα σε προθήκες που αποτελούν μικρογραφία της φύσης. Για όλα τα μανιτάρια δίνονται πληροφορίες με πλούσια βιβλιογραφία και οπτικοακουστικό υλικό. Επιπλέον, παρέχεται δυνατότητα για μικροσκοπική εξέταση.

μανιτάρι

Ο χώρος με τα οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτει είναι κατάλληλος για σεμινάρια και ημερίδες και μετατρέπεται σε αίθουσα παρουσιάσεων με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο. Δίνει έτσι τη δυνατότητα σε σχολεία και ομάδες να επισκέπτονται το χώρο και να ικανοποιούν τις μαθησιακές τους αναζητήσεις ως προς τη φύση και το περιβάλλον.

Με σημείο αναφοράς το Μουσείο Μανιταριών διοργανώθηκε επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία η τριήμερη εκδήλωση “Δρόμοι Μανιταριού“, ενώ πλέον το Μουσείο συμβάλλει στη διοργάνωση της ετήσιας Γιορτής Μανιταριού που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην πόλη των Γρεβενών και αποτελεί δημοφιλή τόπο συγκέντρωσης των απανταχού μανιταρόφιλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στο Μουσείο Μανιταριών μπορεί να συνοδευτεί και μια βόλτα στην πανέμορφη Λάβδα, ένα καταπράσινο γραφικό χωριό στις πλαγιές της Βόρειας Πίνδου.

Μετάβαση στον χάρτη

Κοινοποιήστε: FacebooktwittermailFacebooktwittermail