Γιαγκούλεια River Spirit

Τα Γιαγκούλεια River Spirit είναι μια εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Γιαγκούλεια λογότυπο

Η ιστορία τους έχει πολύ ενδιαφέρον.

Η μετανάστευση του Γιάννη Χασπερίδη «Γιαγκούλα» το 2002 στο εξωτερικό, παθιασμένου ψαρά και φυσιολάτρη, άφησε ένα κενό στην παρέα γιατί τους έλειψαν τα ωραία σαββατοκύριακα που περνούσαν στο “λημέρι” του.

Στο Νησί Γρεβενών στη θέση Μοναστήρι διπλά στον ποταμό Αλιάκμονα με τις μεγάλες λεύκες και την αρχέγονη πηγή.

Η ιδέα μιας φάρσας για διαγωνισμό ψαρέματος από τους φίλους του και η μοίρα της ζωής δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση των “Γιαγκουλείων”.

Ο φίλος μας φεύγει από τη ζωή το 2003 και η φάρσα γίνεται πλέον πραγματικότητα. Προς θύμησή του, κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου ζει μέσα από της παρέες τις μουσικές, τις φωτιές και το πέταγμα του αγκιστριού.

ΓΙΑΓΚΟΥΛΕΙΑ River Spirit.

Όταν η παρέα γεννά ιστορία, στο πανέμορφο και οργανωμένο περιβάλλον, στον άγκωνα του ποταμού Αλιάκμονα, στο Νησί Γρεβενών, τότε το σώμα συγκινείται από της δραστηριότητες και ο νους συναντά την γαλήνη.

Τα Γιαγκούλεια River Spirit είναι μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από τα μέλη του Φυσιολατρικού συλλόγου Γρεβενών και του πολιτιστικού συλλόγου ΝΗΣΙΟΥ με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τον Δήμο Γρεβενών και από ιδιώτες χορηγούς στην θέση Μοναστήρι, δίπλα στο ποτάμι Αλιάκμονα στο χωριό Νησί του νομού Γρεβενών.
Σε έναν χώρο οργανωμένο 20 στρεμμάτων με περίφραξη, τουαλέτες, παιδική χαρά, παγκάκια, κιόσκια, με τρεχούμενο νερό από επίγεια πηγή, με τεράστιες λεύκες και πλατάνια κάτω από μετέωρα βράχια.

Στο τριήμερο των εκδηλώσεων στήνεται σχεδία για το πέρασμα του ποταμού, λυόμενη πισίνα 30τμ, συρματόσχοινο 120μ για fly fox, εναέρια γέφυρα με σχοινιά επάνω στα δένδρα. Διεξάγονται αθλητικές δραστηριότητες όπως κανό, καγιάκ, τοξοβολία, αναρρίχηση και διαγωνισμός ψαρέματος.

Σε όλο το τριήμερο λειτουργεί οργανωμένο αναψυκτήριο και χώρος για κατασκήνωση. Γίνονται ομιλίες για το περιβάλλον και την προστασία του. Στήνονται μουσικές σκηνές με γνωστά σχήματα και στο κλείσιμο μουσικές παρέες ερασιτεχνών γύρω από της φωτιές θυμίζουν πως ξεκίνησαν τα «ΤΑ ΓΙΑΓΚΟΥΛΕΙΑ».

Από το 2002 που ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται από συνέπεια ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει στόχο να αγαπηθεί από τον επισκέπτη και να δώσει μια ακόμη επιλογή για ψυχαγωγία.

Κοινοποιήστε: FacebooktwittermailFacebooktwittermail